Demisie la Casa Albă. Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a renunţat la funcţie/ Donald Trump i-a cerut demisia lui Flynn din raţiuni de încredere

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunţat Casa Albă, citată de BBC News online.

6859 afișări
Imaginea articolului Demisie la Casa Albă. Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a renunţat la funcţie/ Donald Trump i-a cerut demisia lui Flynn din raţiuni de încredere

Demisie la Casa Albă. Michael Flynn, consilierul de stat pe probleme de securitate şi-a dat demisia (Imagine: Hepta / Mediafax ARhiva Foto)

Se presupune că Flynn ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus înaintea investirii lui Donald Trump în funcţie şi că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficiali despre această discuţie.

Anterior, presa americană anunţa că Departamentul de Justiţie a avertizat Casa Albă despre aceste contacte luna trecută şi că Flynn ar putea fi vulberabil la un şantaj rus.

 

"Le-am oferit în mod neintenţionat vicepreşedintelui şi altora informaţii incomplete privind conversaţiile mele telefonice cu ambasadorul rus. Le-am cerut scuze cu sinceritate preşedintelui şi vicepreşedintelui, iar ei au acceptat scuzele mele", a scris Flynn, potrivit unei copii a scrisorii sale de demisie obţinute de CNN.

"Îmi depun demisia, onorat că am servit naţiunii noastre şi poporului american într-un mod atât de distins", a scris el.

Casa Albă a anunţat că general-locotenentul Joseph Keith Kellogg a fost numit consilier interimar pentru securitate naţională.

Flynn a negat iniţial că ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kislyak. Ulterior, Flynn a spus Casei Albe că este posibil ca subiectul sancţiunilor să fi fost abordat.

Casa Albă: Donald Trump a cerut demisia lui Michael Flynn din raţiuni de încredere

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut consilierului pentru Siguranţă Naţională, Michael Flynn, să demisioneze, din cauza unei probleme de încredere, nu a uneia de tip juridic, explică Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Preşedintele Donald Trump a cerut demisia lui Michael Flynn din raţiuni de "încredere"; nu a fost o problemă de natură juridică, a afirmat Sean Spicer marţi seară.

Michael Flynn l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence, uitând "detalii esenţiale" despre conversaţia pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a precizat Spicer.

"S-a creat o situaţie critică, nesustenabilă", a subliniat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Michael Flynn a demisionat luni seară din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţa Naţională.

 

 
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici