Demisie la vârful diplomaţiei olandeze. Ministrul de Externe, criticat pentru evacuarea din Afganistan

  • Ministrul de Externe Sigrid Kaag şi-a dat demisia joi.
  • Deputaţii au criticat-o într-o moţiune de cenzură pentru modul în care a gestionat evacuarea mai multor cetăţeni din Afganistan.
  • Şi ministrului Apărării olandez, Ank Bijleveld, i-a fost cerută demisia însă aceasta s-a opus.
365 afișări
Imaginea articolului Demisie la vârful diplomaţiei olandeze. Ministrul de Externe, criticat pentru evacuarea din Afganistan

UPDATE 17:45 Ministrul olandez al Apărării demisionează, pe fondul criticilor privind evacuările din Afganistan

 
Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld, a anunţat vineri că demisionează. Anterior, a demisionat ministrul olandez de Externe, Sigrid Kaag, pe fondul criticilor privind gestionarea evacuărilor din Afganistan. 
 

ŞTIRE INIŢIALĂ

 
Concret, deputaţii olandezi au scris şi adoptat o moţiune prin care arată că Guvernul a eşuat în evacuarea mai multor afgani, conform France24. În plus, şefa de la Externe este acuzată că nu a reuşit să anticipeze preluarea rapidă a puterii în Afganistan de către talibani. 
 
„Camera consideră că Guvernul a acţionat iresponsabil (...). Răspund doar în calitatea de şef al ministerului care are responsabilitatea cea din urmă. În concepţia mea despre democraţie şi tradiţie a Guvernului, un ministru trebuie să-şi dea demisia dacă politica sa nu este acceptată. Prin urmare, îmi voi depune demisia din funcţia de ministru de Externe în faţa Majestăţii Sale, regele (Willem-Alexander n.red.), a declarat ministrul, în Parlament, joi.
 
Kaag nu părăseşte însă scena politică. Aceasta a declarat că rămâne la conducerea Partidului D66 (partid de centru-stânga). 
 
Doar cu o zi în urmă, Dominic Raab a fost demis din fruntea ministerului de Externe de către Boris Johnson, tot din acelaşi motiv. Liz Truss i-a luat locul.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici