Departamentul de Stat al SUA: Oferta lui Putin de a purta discuţii nu este o „diplomaţie reală”

  • Departamentul de Stat al SUA a respins oferta preşedintelui rus Vladimir Putin de a purta discuţii cu Ucraina, considerând că nu este "diplomaţie reală".
  • Antony Blinken a discutat vineri cu omologul său ucrainean şi a condamnat rapoartele privind numărul tot mai mare de morţi în rândul civililor, inclusiv al copiilor ucraineni, din cauza atacurilor din jurul Kievului.
5190 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA: Oferta lui Putin de a purta discuţii nu este o „diplomaţie reală”

Departamentul de Stat al SUA: Oferta lui Putin de a purta discuţii nu este o „diplomaţie reală”

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că respectiva diplomaţie nu poate avea loc "la butoiul unei arme".
 
Pentru ca diplomaţia să aibă loc, acţiunile militare ruseşti în Ucraina trebuie să înceteze şi forţele ruseşti trebuie să fie retrase, a spus el, potrivit BBC.
 
Până în prezent, a adăugat Price, SUA nu au văzut niciun indiciu că Putin ar fi dispus să lase diplomaţia să aibă succes.
 
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri cu omologul său ucrainean şi a condamnat rapoartele privind numărul tot mai mare de morţi în rândul civililor, inclusiv al copiilor ucraineni, din cauza atacurilor din jurul Kievului.
 
„Secretarul şi-a exprimat indignarea faţă de tacticile brutale ale Kremlinului şi a subliniat sprijinul continuu al SUA pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price, potrivit Reuters.
 
„Secretarul i-a subliniat, de asemenea, ministrului de externe (ucrainean) Kuleba că Statele Unite vor continua să ofere sprijin Ucrainei pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunii ruseşti", a adăugat Price.
 
Anterior, vineri, Kremlinul a declarat că Putin era "pregătit" pentru discuţii la nivel înalt cu o delegaţie ucraineană în Belarus despre adoptarea de către această ţară a "neutralităţii" şi "demilitarizarea".
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici