Depozitele de gaze ale Germaniei sunt pline în proporţie de 85%

Depozitele de gaze ale Germaniei sunt pline în proporţie de 85%, pe fondul tensiunilor legate de livrările de gaze cu Rusia, afirmă cancelarul german.

299 afișări
Imaginea articolului Depozitele de gaze ale Germaniei sunt pline în proporţie de 85%

În discursul său privind bugetul de miercuri, cancelarul german Olaf Scholz a promis că va depune eforturi pentru a reduce preţurile pentru importurile de energie, în contextul în care tensiunile cu Rusia continuă, afirmând că "preţurile pentru aprovizionarea cu energie trebuie să scadă".

"Cetăţenii trebuie, de asemenea, să fie capabili să plătească aceste preţuri. Iar noi ne vom ocupa de acest lucru", a spus el.

Scholz a declarat că instalaţiile de stocare a gazelor din ţară sunt pline în proporţie de peste 85%, în condiţiile în care Rusia a întrerupt livrările de gaze către Germania.

Germania "va trece probabil prin această iarnă, în ciuda tuturor tensiunilor, datorită construirii de terminale de stocare a gazelor naturale lichefiate şi a achiziţionării de gaze din alte părţi", a adăugat el.

"Nu veţi fi niciodată singuri. Aceasta este deviza acestui guvern", a promis Scholz. "Sunt sigur că ţara noastră va depăşi momentul. Vom fi uniţi."

Săptămâna trecută, Scholz a declarat că ţara este mai bine pregătită pentru iarnă "decât era previzibil în urmă cu câteva luni" în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze şi că "poate face faţă destul de bine ameninţărilor care ne vin dinspre Rusia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici