Descindere la cele mai puternice companii auto din Germania. ANCHETA vizeză emisiile poluante

Anchetatorii au descins miercuri la zece adrese din sudul Germaniei în cadrul anchetei ce vizează mai mulţi foşti sau actuali lideri ai Porsche, parte a grupului Volkswagen, în legătură cu scandalul emisiilor poluante, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

4562 afișări
Imaginea articolului Descindere la cele mai puternice companii auto din Germania. ANCHETA vizeză emisiile poluante

Descindere la cele mai puternice companii auto din Germania, în cadrul ANCHETEI privind emisiile poluante

Procuratura din oraşul Stuttgart a transmis că percheziţiile, în landurile Baden-Wuerttemberg şi Bavaria, au legătură cu suspiciuni de fraudă şi publicitate falsă.

Ancheta vizează un membru al consiliului de administraţie al Porsche, un alt membru al conducerii companiei şi o a treia persoană care nu mai este angajată Porsche, au precizat autorităţile.

Un purtător de cuvânt al companiei Porsche a confirmat percheziţiile, fără a oferi alte detalii, informează agenţia Reuters.

Grupul auto german Volkswagen trebuie să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

De asemena, procurorii au descins şi la două sedii Audi, a altă firmă din grupul Volkswagen. Audi a confirmat că sediile din Ingolstadt şi Neckarsulm ale companiei au fost vizate de acţiunea autorităţilor.

În luna iulie, procurorii din Munchen au anunţat că au iniţiat o investigaţie asupra companiei Audi, după ce Guvernul federal a acuzat divizia Volkswagen că a înşelat testele de emisii poluante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici