Detalii de la reţinerea fostului preşedinte Igor Dodon: un apropiat a încercat să înghită un document

Procuratura Anticorupţie a făcut publice marţi mai multe detalii despre percheziţiile efectuate în dosarul fostului preşedinte Igor Dodon. Procurorii au anunţat că în urma descinderilor au fost reţinute două persoane, printre care şi fostul preşedinte, potrivit Moldpres.

1195 afișări
Imaginea articolului Detalii de la reţinerea fostului preşedinte Igor Dodon: un apropiat a încercat să înghită un document

Detalii de la reţinerea fostului preşedinte Igor Dodon: un apropiat de-al său a încercat să înghită un document

Procurorul-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, a spus, în cadrul unui briefing, că de dimineaţă oamenii legii au făcut percheziţii în 10 imobile şi 3 automobile, unde au depistat sume impunătoare de bani în lei şi valută străină, contracte şi recipise, dar şi mai multe bunuri de lux care au fost ridicate pentru verificări.

Potrivit sursei citate, unul din cei doi reţinuţi, apropiat de-al lui Dodon, a fost depistat chiar în timp ce încerca să înghită un document.

De asemenea, procurorii susţin că mai multe bunuri dobândite ilegal au fost ascunse, iar în una dintre locaţii într-un plic cu simbolul unui partid politic, au fost depistaţi 17.000 de euro, 1000 de dolari, dar şi 600.000 de lei.

Printre probele ridicate de oamenii legii se numără şi mai multe foi turistice achiziţionate în valută rusească.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul dosarului penal pornit pe numele lui Igor Dodon, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasivă) art.181/2 (acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală), art.337 (trădare de patrie) şi art.330/2 (îmbogăţire ilicită).

VIDEO CU MOMENTUL ARESTĂRII LUI DODON

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici