Directorul CIA: China monitorizează atent conflictul dintre Rusia şi Ucraina şi afectează calculele Beijingului cu privire la Taiwan

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA(CIA), William Burns, a declarat sâmbătă că Beijingul monitorizează îndeaproape conflictul Rusiei din Ucraina şi că acesta afectează calculele Chinei cu privire la Taiwan.

7356 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA: China monitorizează atent conflictul dintre Rusia şi Ucraina şi afectează calculele Beijingului cu privire la Taiwan

Burns, care a vorbit la un eveniment organizat de Financial Times la Washington, a declarat că liderii guvernului chinez au fost impresionaţi de rezistenţa acerbă a Ucrainei la invazia Rusiei şi de costurile economice pe care le suportă Rusia. "Acestea sunt lucruri pe care le cântăresc foarte atent", a spus Burns, potrivit Reuters.

El a avertizat, totuşi, că acest lucru nu va schimba obiectivele pe termen lung ale Chinei.

"Nu cred nici o clipă că acest lucru a erodat determinarea Beijingului în timp de a obţine controlul asupra Taiwanului", a spus Burns. "Dar cred că este ceva care afectează calculele lor cu privire la cum şi când vor face acest lucru".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici