Dizolvarea Parlamentului în Israel are consecinţe neaşteptate. Premierul Bennett nu va candida la următoarele alegeri

  • Israelul se scufundă mai adânc în incertitudine politică
  • Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat că nu va candida la următoarele alegeri
  • Bennett îşi va păstra funcţia doar ca supleant
795 afișări
Imaginea articolului Dizolvarea Parlamentului în Israel are consecinţe neaşteptate. Premierul Bennett nu va candida la următoarele alegeri

Sursa foto: MediafaxFoto

Criza politică se accentuează în Israel, pe fondul creşterii costului vieţii şi a incertitudinii ce planează asupra acordului nuclear cu Iranul.

Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat că nu va candida la viitoarele alegeri, după ce Parlamentul a fost dizolvat. Bennett îşi va păstra funcţia de prim-ministru supleant după ce partenerul său de coaliţie, Yair Lapid, va prelua funcţia de şef al guvernului interimar.

„Las în urmă o ţară înfloritoare, puternică şi sigură. Am dovedit anul acesta că oamenii cu opinii foarte diferite pot lucra împreună”, a declarat Bennett.

Lapid şi Bennett au pus capăt în urmă cu un an guvernării record de 12 ani a lui Netanyahu. Cei doi au format o alianţă rară, amestecată din punct de vedere ideologic, care a inclus pentru prima dată un partid arab independent. Guvernul a durat mai mult decât au prognozat mulţi specialişti, dar în ultimele săptămâni, a fost zdruncinat serios de luptele interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici