Doi căpitani ruşi, urmăriţi penal pentru că nu au acordat ajutor navei scufundate în Volga

Căpitanii unor nave care au trecut pe lângă vasul de agrement care s-a scufundat duminică în Volga şi nu au acordat ajutor pasagerilor au fost puşi sub urmărire penală, a annţat, marţi, Comisia rusă de investigaţii, citată de RIA Novosti în pagina electronică.

898 afișări
Imaginea articolului Doi căpitani ruşi, urmăriţi penal pentru că nu au acordat ajutor navei scufundate în Volga

Doi căpitani ruşi, urmăriţi penal pentru că nu au acordat ajutor navei scufundate în Volga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ultimelor date aflate în posesia anchetatorilor, la bodul navei Bulgaria se aflau 205 persoane, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat marţi moartea a 88 de persoane, dintre care 11 copii, precizând că alte 79 de persoane au fost salvate de o navă care a trecut pe lângă locul accidentului.

Alte două nave, o barjă şi un transportor de petrol, au trecut însă pe lângă vasul care se scufunda, fără a-i acorda ajutor.

La numai câteva minute după ce Bulgaria s-a răsturnat şi s-a scufundat, nava de pasageri Arabella a reuşit să vină în ajutorul pasagerilor şi a salvat o parte dintre ei.

Ministrul rus al Transporturilor, Igor Levitin, a declarat luni că pentru căpitanii celor două nave care au trecut pe lângă Bulgaria vor fi pronunţate "pedepse maxime".

Nava, construită în 1955 şi modernizată cu 30 de ani în urmă, nu avea licenţă pentru transportul de pasageri şi înregistrase o serie de probleme de securitate, inclusiv un motor defect şi o înclinaţie către partea dreaptă, şi era supraîncărcată în momentul producerii accidentului. În plus, compania care administra nava nu avea licenţă pentru organizarea de croaziere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici