- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (10.12.2024, 10:10)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Doi dintre cei mai controversaţi nominalizaţi ai lui Trump caută susţinere în Senat
- Doi dintre cei mai controversaţi nominalizaţi ai preşedintelui ales Donald Trump, Pete Hegseth şi Tulsi Gabbard, au căutat luni sprijinul senatorilor americani.
- Încă nu era sigur dacă vor obţine sprijinul republican aproape unanim de care vor avea nevoie pentru a fi confirmaţi, scrie Reuters.
Urmărește
247 afișări
Doi dintre cei mai controversaţi nominalizaţi ai lui Trump caută susţinere în Senat
Hegseth, fosta vedetă a Fox News, a avut o a doua întâlnire cu senatorul Joni Ernst, un veteran de război. El ar putea deveni secretar al Apărării.
Declaraţia ulterioară a lui Ernst părea să deschidă uşa votului pentru Hegseth. Ea a declarat că persoana nominalizată s-a angajat să finalizeze un audit al Pentagonului şi să selecteze un oficial care să abordeze problema agresiunii sexuale în rândurile armatei.
„Pe măsură ce îl susţin pe Pete în acest proces, aştept cu nerăbdare o audiere corectă bazată pe adevăr, nu pe surse anonime”, a declarat Ernst.
ULTIMELE ȘTIRI
-
USR și AUR vor suspendarea lui Iohannis. Cine ar putea prelua funcția interimară?
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Hegseth se confruntă cu preocupări legate de acuzaţii de comportament necorespunzător în viaţa sa profesională şi personală, inclusiv acuzaţii de agresiune sexuală, pe care le neagă. Mai mulţi dintre susţinătorii săi au cerut acuzatorilor săi să se prezinte public.
Trump şi-a menţinut sprijinul puternic în favoarea lui Hegseth, prezicând că acesta va fi confirmat. Hegseth a declarat reporterilor că întâlnirea cu Ernst a decurs bine, spunând: „Cu cât vorbim mai mult, cu atât ne amintim mai mult că suntem doi veterani de război şi că suntem dedicaţi apărării”.
Anul viitor, colegii republicani ai lui Trump vor deţine doar o majoritate subţire de 53-47 în Senat, ceea ce înseamnă că persoanele nominalizate îşi pot permite doar trei refuzuri republicane şi vor fi totuşi confirmate, dacă democraţii se unesc împotriva lor.
Fosta reprezentantă Gabbard, alegerea lui Trump pentru funcţia de director al serviciilor naţionale de informaţii, a sosit la şedinţele Senatului în timp ce căderea bruscă, duminică, a preşedintelui sirian Bashar al-Assad a determinat o nouă examinare a vizitei sale din 2017 la Damasc.
Gabbard, o fostă democrată care nu are o experienţă semnificativă în domeniul informaţiilor şi care, în trecut, l-a criticat pe Trump, este, de asemenea, văzută ca fiind blândă faţă de Rusia. Cu toate acestea, susţinătorii ei spun că are un scepticism sănătos cu privire la implicarea militară americană în străinătate, în conformitate cu politicile „America First” ale lui Trump, pe care l-a susţinut în acest an.
După întâlnirea cu Gabbard, senatorul Mike Rounds a declarat că el crede că există „o cale de urmat” pentru ea.
„Acesta este un caz în care oamenii îi vor pune întrebări despre cunoştinţele ei despre comunitatea de informaţii, despre informaţiile care există. Şi o vor întreba despre unele dintre declaraţiile sale din trecut cu privire la preşedintele Trump”, a declarat Rounds la Fox News.
Selectarea sa pentru funcţia de director al serviciilor naţionale de informaţii, în noiembrie, a provocat o undă de şoc în cadrul instituţiei de securitate naţională, adăugându-se îngrijorărilor că comunitatea de informaţii ar deveni din ce în ce mai politică.
Gabbard nu a răspuns luni când reporterii de la Capitoliu i-au cerut să răspundă cu privire la evenimentele din Siria.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unde mergi în vacanță în 2025? Printre cele mai frecventate destinații sunt cele din afara Europei
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
În 2024, România a cheltuit doar 2% din PIB pe Apărare. Majoritatea banilor au fost cheltuiți pe achiziții militare, soldele militarilor și pensii
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe