Dominique Strauss-Kahn, văzut mai degrabă ca expert sau personaj de fapt divers decât ca om politic

Francezii îl asociază în prezent pe Dominique Strauss-Kahn mai mult cu un "expert economic" (44 la sută) şi cu un "personaj de fapt divers" (37 la sută) decât cu un om politic (18 la sută), potrivit unui sondaj publicat cu o zi înaintea deschiderii procesului Carlton.

132 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, văzut mai degrabă ca expert sau personaj de fapt divers decât ca om politic

Dominique Strauss-Kahn, văzut mai degrabă ca expert sau personaj de fapt divers decât ca om politic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă majoritatea francezilor (56 la sută faţă de 44 la sută) nu vor revenirea lui în politică, aproximativ opt francezi din zece (79 la sută) cred că el ar fi fost un preşedinte mai bun decât François Hollande iar 59 la sută apreciază chiar că situaţia economică şi socială ar fi fost mai bună decât este în prezent, arată sondajul realizat de Odoxa pentru Le Parisien-Aujourd'hui en France.

În plus, 44 la sută dintre francezi afirmă în prezent că au o părere bună despre DSK (55 la sută au o părere proastă) şi peste trei sferturi dintre ei consideră că a fost un ministru al Economiei bun (76 la sută) şi un bun director general al FMI (81 la sută).

Fostul director al FMI, doborât la apogeul carierei sale de afacerea Sofitel din New York, în mai 2011, un scandal sexual fără precedent, va compărea luni în faţa unui tribunal din Lille pentru proxenetism în formă agravată, acuzat că se află în centrul unei reţele de prostituţie înfiinţată de prietenii săi în nordul ţării.

Sondajul a fost realizat la 29 şi 30 ianuarie pe Internet, pe un eşantion format din 1.008 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici