Donald Trump a anunţat că va extinde recomandările pentru distanţarea socială până la 30 aprilie

  • Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat ieri că extinde perioada de valabilitate a recomandărilor privind distanţarea socială cu 30 de zile
  • Recomandările privind distanţarea socială au fost lansate de Trump acum două săptămâni şi urmau să expire astăzi
  • Statele Unite înregistrează acum cele mai multe cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus la nivel mondial
782 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a anunţat că va extinde recomandările pentru distanţarea socială până la 30 aprilie

Donald Trump a extins perioada de valabilitate a recomandărilor privind distanţarea socială

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat ieri că extinde perioada de valabilitate a recomandărilor privind distanţarea socială cu 30 de zile, informează CNN. Aceasta este o schimbare de discurs importantă pentru preşedintele american, care recent susţinea că ţara va reveni la normal în cel mai scurt timp.

Recomandările privind distanţarea socială au fost lansate de Trump acum două săptămâni şi urmau să expire astăzi. Donald Trump anunţase că intenţionează o relaxare a acestora, cel puţin în anumite state şi chiar anunţase că viaţa în Statele Unite va reveni la normal după 12 aprilie.

Însă duminică, el a declarat că a decis să extindă recomandările, care includ sugestii privind limitarea adunărilor, până pe 30 aprilie. „Cu cât ne descurcăm mai bine, cu atât mai repede se va termina acest coşmar”, a spus Trump duminică, în cadrul unei conferinţe la Casa Albă. El a declarat că marţi îşi va prezenta noua strategie privind combaterea epidemiei de Covid-19.

Anunţul preşedintelui reprezintă o schimbare radicală faţă de discursul său de săptămâna trecută, când a declarat că distanţarea socială produce efecte devastatoare pentru economia americană. Cu toate că a fost avertizat de consilierii săi pe probleme de sănătate că vor exista consecinţe grave dacă americanilor li se va permite curând să revină la serviciu sau să participe la evenimente cu public, Trump a insistat că îşi doreşte revenirea la viaţa normală cât mai rapid.

Cu toate acestea, duminică, Trump a părut să recunoască faptul că răspândirea virusului nu a încetinit, cel puţin deocamdată. El a declarat că, potrivit estimărilor, rata deceselor va ajunge la un maximum în două săptămâni, dar a ţinut să precizeze că speră ca Statele Unite să îşi revină la normal până pe 1 iunie.

Statele Unite înregistrează acum cele mai multe cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus la nivel mondial. Peste 139.700 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 şi peste 2.400 au murit din cauza acestei boli. Astfel, Statele Unite au depăşit Italia şi China în privinţa numărului de cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici