Donald Trump a sugerat Spaniei să construiască un zid pentru a opri imigranţii care ajung în Europa. Unde ar trebui să-l ridice executivul din Madrid

Preşedintele american Donald Trump i-a sugerat Guvernului Spaniei să construiască un zid în zona Saharei pentru a opri valul de imigranţi care ajung în Europa, a declarat ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell, relatează The Guardian şi EUObserver.com.

1314 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a sugerat Spaniei să construiască un zid pentru a opri imigranţii care ajung în Europa. Unde ar trebui să-l ridice executivul din Madrid

Donald Trump a sugerat Guvernului spaniol să construiască un zid pentru a opri valul de imigranţi care ajung în Europa

Potrivit lui Josep Borrel, preşedintele american a respins argumentul diplomaţilor spanioli care au subliniat faptul că teritoriul Saharei se întinde pe aproximativ 3.000 de mile (aproximativ 4.828 de kilometri), afirmând că "graniţa cu Saraha nu poate fi mai mare decât graniţa SUA cu Mexic".

Afirmaţiile lui Borrell au fost făcute în timpului unui eveniment desfăşurat săptămâna aceasta la Madrid şi relatate în presa spaniolă.

"Putem confirma că ministrul a spus aceste lucruri, dar nu vom comenta declaraţiile ministrului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Donald Trump ar fi putut face această sugestie în timpul vizitei lui Borrell, care i-a acompaniat pe regele Felipe al VI-lea şi pe regina Letizia la Casa Albă în luna iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici