Donald Trump acuză presa că încearcă să îl condamne pe el pentru atacul armat din Noua Zeelandă

Preşedintele american Donald Trump a acuzat, luni, presa care "promovează ştirile false" că ar fi încercat să îl condamne pentru atacul armat produs vineri la două moschei din Noua Zeelandă, relatează site-ul Politico.eu.

362 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză presa că încearcă să îl condamne pe el pentru atacul armat din Noua Zeelandă

Donald Trump acuză presa că încearcă să îl condamne pe el pentru atacul armat din Noua Zeelandă

"Presa ştirilor false încearcă să mă condamne pe mine pentru atacul oribil din Noua Zeelandă. Vor trebui să lucreze foarte mult pentru a dovedi acest lucru. Cât de ridicol!" a declarat liderul de la Casa Albă.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă.

Suspectul principal, Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani, a declarat despre Donald Trump că reprezintă "un simbol al identităţii albe reînnoite".

În acest context, mai mulţi senatori democraţi l-au criticat pe preşedintele american că a eşuat în condamnarea naţionaliştilor albi şi au sugerat că limbajul folosit de a acesta a contribuit la violenţă.

"Sunt de părere că este vorba despre un grup mic de oameni care au probleme foarte, foarte serioase. Este cu siguranţă un lucru teribil", a declarat Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici