Donald Trump anunţă că va impune luni noi sancţiuni Iranului. Cum intenţionează liderul de la Casa Albă să dezamorseze tensiunile apărute după doborârea dronei militare

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că va impune noi sancţiuni Iranului, dar că vrea să încheie o înţelegere pentru a sprijini economia ţării, o mişcare pentru a dezamorsa tensiunile de după doborârea unui drone în această săptămână de către Republica Islamică, potrivit Reuters.

1699 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că va impune luni noi sancţiuni Iranului. Cum intenţionează liderul de la Casa Albă să dezamorseze tensiunile apărute după doborârea dronei militare

Donald Trump a declarat că va impune luni noi sancţiuni Iranului. Cum intenţionează să dezamorseze tensiunile de după doborârea unui drone

Vorbind la Washington sâmbătă înainte de a se îndrepta spre reşedinţa prezidenţială din Camp David, Trump a indicat că guvernul a ales o cale diplomatică de a pune presiune pe Teheran prin mişcarea de a impune noi sancţiuni.

O intervenţie militară a fost "mereu pe masă", a spus preşedintele, dar a adăugat că a fost deschis pentru a ajunge rapid la o înţelegere cu Iranul, despre care a spus că ar sprijini economia ţării.

"O vom numi Să facem Iranul măreţ din nou", a afirmat Trump

El a scris ulterior pe Twitter de la reşedinţa din Camp David: "Luni vom impune sancţiuni majore suplimentare Iranului. Aştept cu nerăbdare ziua în care Sancţiunile asupra Iranului vor fi eliminate şi va deveni din nou o naţiune productivă şi prosperă".

Joi, o rachetă iraniană a distrus o dronă americană de supraveghere Global Hawk, un incident despre care Washingtonul a spus că a avut loc în spaţiul aerian internaţional. Trump mai târziu a spus că a anulat un atac militar de ripostă, deoarece ar fi putut ucide 150 de persoane.

Teheranul a repetat sâmbătă că drona a fost doborâtă deasupra teritoriului său şi a transmis că va răspunde ferm la orice ameninţare din partea SUA.

Taguri:
sua,
iran,
sancţiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici