Donald Trump avertizează că va închide complet frontiera cu Mexicul: Militarii, autorizaţi să folosească forţa letală

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat joi, de Ziua Recunoştinţei, că ar putea lua decizia să închidă complet frontiera Statelor Unite cu Mexicul în cazul în care Washingtonul ajunge la concluzia că autorităţile mexicane au pierdut "controlul" asupra părţii lor de graniţă.

3031 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează că va închide complet frontiera cu Mexicul: Militarii, autorizaţi să folosească forţa letală

Donald Trump avertizează că ar putea ordona închiderea completă a frontierei SUA-Mexic din cauza imigranţilor

Totodată, Trump a declarat că a autorizat militarii trimişi la frontieră să folosească forţa letală împotriva imigranţilor, "dacă este nevoie", relatează agenţia The Associated Press.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că dacă oficialii americani "văd că (situaţia) este incontrolabilă, dacă observăm că se ajunge la nivelul la care vom pierde controlul sau dacă oamenii noştri încep să fie răniţi, vom închide intrarea în ţară pentru o perioadă de timp, până când aducem lucrurile sub control". Trump a precizat că "întreaga frontieră" ar putea fi închisă.

De asemenea, preşedintele SUA a afirmat despre un convoi de aproximativ 4.000 de imigranţi din America Centrală că "aceştia nu sunt oameni normali, inocenţi".

"Aceştia sunt oameni cu care tu vorbeşti şi ei declanşează o bătaie", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Anterior, Trump, a distribuit pe pagina sa de Twitter un videoclip în care se susţine că în grupul de imigranţi care încearcă să intre în SUA se numără numeroşi criminali.

Aproximativ 30 de imigranţi din acest grup au fost arestaţi în ultima săptămână în oraşul mexican Tijuana, pentru consum de băuturi alcoolice, posesie de droguri, tulburarea ordinii publice ori opunere de rezistenţă faţă de forţele de ordine. Cei mai mulţi imigranţi susţin că acţiunile câtorva pătează imaginea celor circa 4.000 de imigranţi care au traversat Mexicul pentru a ajunge la frontiera cu SUA.

Imigranţii, originari din Honduras, Guatemala şi El Salvador, susţin că vor să se refugieze în Statele Unite din cauza persecuţiilor, sărăcie şi violenţelor cu care se confruntă în ţările natale.

Aceştia au ales să se deplaseze în grupuri mari pentru a se putea proteja mai bine de organizaţiile de crimă organizată din Mexic. Sute de imigranţi au dispărut în ultimii ani în statul Veracruz, fiind răpiţi pentru recompense.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici