Donald Trump de Ziua Indepedenţei: SUA vor plasa în curând steagul american pe Marte / Nimic nu este imposibil pentru America | FOTO VIDEO

Naţiunea americană este acum mai puternică decât oricând, iar SUA vor plasa în curând steagul american pe Marte, a declarat Donald Trump într-un discurs la Washington, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Statelor Unite.

1849 afișări
Imaginea articolului Donald Trump de Ziua Indepedenţei: SUA vor plasa în curând steagul american pe Marte / Nimic nu este imposibil pentru America | FOTO VIDEO

Donald Trump de Ziua Indepedenţei: SUA vor plasa în curând steagul american pe Marte

În cadrul evenimentului "Salutări Americii", organizat cu ocazia Zilei Naţionale a SUA, au fost expuse la Washington mai multe vehicule blindate, inclusiv tancuri M1 Abrams, iar oraşul a fost survolat de aeronave militare, inclusiv F-35 şi F-22, dar şi avionul prezidenţial Air Force One.

 

 

Zborul avionului prezidenţial deasupra Monumentul lui Lincoln din Washington a dat starul evenimentului, relatează postul CNN.

 

 

"Împreună suntem parte a uneia dintre cele mai măreţe povestiri spuse vreodată, povestea Americii", a declarat Trump în primul discurs susţinut de un preşedinte american de Ziua Naţională în ultimele peste şapte decenii, relatează The Guardian.

 

 

Preşedintele Donald Trump a mai afirmat că "naţiunea noastră (americană) este acum mai puternică decât a fost vreodată".

Trump a mai adăugat că "pentru americani, nimic nu este imposibil" şi a enumerat apoi o serie de realizări îndeplinite de SUA de-a lungul istoriei sale, inclusiv aselenizarea, în urmă cu 50 de ani. "Foarte curând, vom plasa steagul american pe Marte", a afirmat liderul de la Casa Albă.

De asemenea, Trump a adus un omagiu militarilor americani, adăugând că "viitorul libertăţii americane" se bazează pe bărbaţii şi femeile, pe persoanele dispuse să o apere, aşa cum s-a întâmplat atunci când au fost fondate Statele Unite.

"Atâta timp cât nu ne oprim niciodată din a lupta pentru un viitor mai bun, nu va exista nimic pe care America să nu-l poate face" (...) Viitorul aparţine celor curajoşi, puternici, mândri şi liberi", a declarat liderul SUA.

"Spiritul Americii nu va dispărea niciodată, nu va eşua, dar va domni în vecii vecilor!", a mai spus Trump în încheierea discursului său, iar la final a urat tuturor o Zi a Independenţei 

Evenimentul a suscitat polemici acerbe, susţinătorii lui Trump afirmând că reprezintă un omagiu adus forţelor armate, în timp ce oponenţii preşedintelui au afirmat că liderul de la Casa Albă încearcă prin aceasta să se plaseze în centrul atenţiei în Ziua Independenţei, o sărbătoare dedicată unităţii americane, explică agenţia The Associated Press.

Impresionat de parada militară de Ziua Franţei, la care a asistat în 2017, liderul de la Casa Albă şi-a exprimat ulterior dorinţa ca Statele Unite să depăşească amploarea acestui eveniment.

În 2018, Trump a cerut organizarea unei parade militare în SUA de Ziua Veteranilor (11 noiembrie), însă aceasta fost amânată până în anul 2019, în contextul în care presa americană a dezvăluit la acel moment că evenimentul ar costa peste 92 de milioane de dolari, de trei ori mai mult decât se estima iniţial.

Criticii preşedintelui au afirmat atunci că parada ar reprezenta o cheltuială inutilă şi au comparat planul lui Trump cu paradele din ţări conduse de lideri autocraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici