Donald Trump neagă că a permis ofensiva Turciei în Siria: PKK este un pericol mai mare decât reţeaua teroristă Stat Islamic

Preşedintele SUA, Donald Trump, a negat, miercuri seară, că i-a oferit omologului din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, aprobarea de a lansa operaţiunea din Siria, dar a apreciat că grupul separatist Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este un pericol mai mare decât reţeaua teroristă Stat Islamic.

1447 afișări
Imaginea articolului Donald Trump neagă că a permis ofensiva Turciei în Siria: PKK este un pericol mai mare decât reţeaua teroristă Stat Islamic

Trump neagă că a permis ofensiva Turciei în Siria: PKK este un pericol mai mare decât Statul Islamic

„Decizia preşedintelui Erdogan nu m-a surprins, deoarece voia să facă acest lucru de mult timp. A acumulat de mult timp trupe la frontiera cu Siria", a declarat Donald Trump la Casa Albă.

„Nu i-am dat eu undă verde, a fost exact invers. Când spuneţi că i-am dat eu undă verde este o minciună", a susţinut Donald Trump, citat de cotidianul Le Figaro şi de Agenţia France-Presse.

„PKK, care face parte din grupurile kurde după cum ştiţi, probabil este mai rău în materie de terorism şi este o ameninţare teroristă mai mare din multe puncte de vedere decât reţeaua teroristă Stat Islamic", a subliniat Donald Trump.

Armata turcă a lansat pe 9 octombrie operaţiuni în nord-estul Siriei, vizând grupuri insurgente kurde despre care Ankara susţine că au legături cu organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru că a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze operaţiunea militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.

Foto: Hepta

Taguri:
sua,
siria,
turcia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici