Donald Trump reia atacurile considerate rasiste asupra celor patru membre ale Congresului SUA. Comentariile sale provoacă REVOLTĂ

Preşedintele Donald Trump şi-a dublat luni atacurile împotriva a patru membre ale Congresului SUA şi a respins îngrijorările cu privire la comentariile sale care ar putea fi rasiste, provocând revoltă din partea democraţilor, care l-au criticat în Camera Reprezentanţilor, potrivit Reuters.

2650 afișări
Imaginea articolului Donald Trump reia atacurile considerate rasiste asupra celor patru membre ale Congresului SUA. Comentariile sale provoacă REVOLTĂ

Donald Trump reia atacurile asupra celor patru membre ale Congresului SUA

Într-o conferinţă de presă la Casa Albă, Trump a declarat că oamenii pe care el i-a descris drept critici faţă de Statele Unite ar trebui să părăsească ţara.

Aceste observaţii a urmat mesajelor postate de preşedinte duminică pe Twitter, conform cărora cele patru parlamentare de stânga, cunoscute în Congres ca "trupa", ar trebui să se întoarcă la "locurile complet distruse şi infestate de crime din care provin".

Toate cele patru membre ale Camerei Reprezentanţilor sunt cetăţeni americani şi toţi, cu excepţia uneia, s-au născut în Statele Unite.

"Dacă nu sunteţi fericite în SUA, dacă vă plângeţi tot timpul, foarte simplu: Puteţi pleca", a spus el, stârnind câteva aplauze dintr-o mulţime de oameni de afaceri.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că unii oameni au perceput remarcile sale drept rasiste şi că cei care susţin supremaţia rasei albe au găsit o cauză comună cu el, Trump a spus că nu este. "Nu mă interesează pentru că mulţi oameni sunt de acord cu mine", a afirmat Trump.

Potrivit presei americane, Trump se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanţilor. Toate cele patru deţin cetăţenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

Taguri:
trump,
rasism,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici