Trump: Osama bin Laden ar fi trebuit prins mai devreme / Critici la adresa unui amiral american, a lui Bill Clinton, şi a Pakistanului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat luni că Osama Bin Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida, care a fost ucis în 2011 de forţele speciale americane în Pakistan, ar fi trebuit prins mult mai devreme, şi a criticat Pakistanul, pe un amiral american în retragere şi pe fostul preşedinte Bill Clinton.

1126 afișări
Imaginea articolului Trump: Osama bin Laden ar fi trebuit prins mai devreme / Critici la adresa unui amiral american, a lui Bill Clinton, şi a Pakistanului

Donald Trump susţine că Osama bin Laden ar fi trebuit prins mai devreme, critică Pakistanul şi pe fostul preşedinte Bill Clinton

"Desigur că ar fi trebuit să-l prindem mult înainte de momentul în care am făcut-o. L-am menţionat în cartea mea, chiar ÎNAINTE de atentatul de la World Trade Center", a afirmat Trump într-un mesaj pe Twitter, completând că preşedintele Bill Clinton a eşuat în a realiza acest lucru.

"Am plătit Pakistanului miliarde de dolari & ei nu ne-au zis niciodată că locuieşte acolo. Incapabili!", a adăugat Trump.

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că Statele Unite "nu mai plătesc miliarde de dolari Pakistanului pentru că (acest stat) doar ar lua banii şi nu ar face nimic pentru noi. Bin Laden este un exemplu, Afganistanul este altul".

Premierul de la Islamabad, Imran Khan, a criticat prompt "tirada" lui Trump împotriva Pakistanului, afirmând că liderul american ar trebui să se informeze în legătură cu faptele istorice despre care vorbeşte.

"Niciun pakistanez nu a fost implicat în (atentatele din) 9/11, însă Pakistanul a decis să participe la Războiul împotriva Terorismului al SUA", a afirmat Khan într-un mesaj pe Twitter.

"Pakistanul a suferit 75.000 de victime & economia (ţării) a pierdut peste 123 de miliarde de dolari. Ajutorul din partea SUA a fost minuscul, 20 de miliarde de dolari", a adăugat liderul de la Islamabad.

Trump a făcut aceste afirmaţii privind Osama bin Laden la o zi după ce a făcut declaraţii similare într-un interviu pentru Fox News, în care l-a criticat pe amiralul în rezervă William McRaven, liderul militar care a coordonat operaţiunea de eliminare a lui bin Laden.

"Este un susţinător al lui Hillary Clinton şi un susţinător al lui Obama şi sincer, nu ar fi fost bine dacă l-am fi prins pe Osama bin Laden mult mai devreme?", a declarat preşedintele SUA, făcând referire la amiralul în rezervă William McRaven, care în trecut l-a criticat pe Trump.

McRaven, fostul şef al Comandantului SUA pentru Operaţiuni Speciale, a afirmat anterior că afirmaţiile lui Trump împotriva presei reprezintă "cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei" cu care se confruntă Statele Unite, informează postul CNN.

O serie de foşti lideri militari americani au condamnat afirmaţiile lui Trump la adresa lui McRaven.

Bin Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, care se ascundea în Pakistan, a fost ucis în anul 2011, la zece ani după atentatele de la 11 septembrie 2011, în urma unei operaţiuni a forţelor speciale americane. Operaţiunea a fost ordonată de Barack Obama, predecesorul lui Trump la Casa Albă, şi coordonată de McRaven.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici