Donald Trump ar vrea să impună Chinei taxe vamale de încă 200 de miliarde de dolari

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea impunerea de taxe vamale la importurile din China în valoare de încă 200 de miliarde de dolari, afirmă surse politice de la Washington, în pofida planului negocierilor cu Beijingul pentru depăşirea conflictului comercial, relatează agenţia Bloomberg.

410 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar vrea să impună Chinei taxe vamale de încă 200 de miliarde de dolari

Donald Trump vrea să impună Chinei taxe vamale de încă 200 de miliarde de dolari -Bloomberg

Departamentul Trezoreriei din SUA vrea să iniţieze negocieri cu Administraţia de la Beijing pe tema relaţiilor comerciale.

Donald Trump a impus deja taxe vamale speciale în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile din China. Beijingul a ripostat cu măsuri simetrice.

Preşedintele american a semnalat că Statele Unite nu au nevoie neapărat de un acord comercial cu China. "Noi nu suntem supuşi presiunilor pentru un acord cu China, ei sunt supuşi presiunilor pentru a obţine un acord cu noi. Statele Unite vor impune curând tarife de miliarde şi vor fabrica produse acasă", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat vineri după-amiază pentru agenţia Bloomberg că Donald Trump le-a cerut consilierilor să identifice modalităţi de impunere a taxelor vamale în valoare de încă 200 de miliarde de dolari la importurile din China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici