- Home
- Externe
- BRUXELLES, (03.09.2015, 17:11)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Donald Tusk îndeamnă statele UE să accepte cel puţin 100.000 de refugiaţi
Preşedintele Uniunii Europene (UE) Donald Tusk a îndemnat joi statele membre să accepte cel puţin 100.000 de refugiaţi, pentru a diminua presiunea pe care criza refugiaţilor, ce se acutizează, o exercită asupra ţărilor de la frontiere, relatează AFP în pagina electronică.
203 afişări

Donald Tusk (Foto: AFP / Mediafax Foto)
"Acceptarea unui număr suplimentar de refugiaţi este un gest importnt de solidaritate reală. O distribuire echitabilă a cel puţin 100.000 de refugiaţi între statele UE este lucrul de care avem nevoie astăzi", a declarat Tusk, într-o conferinţă de presă comună cu premierul ungur Viktor Orban.
Liderii europeni au respins deja cote obligatorii dintr-un număr cu mult mai mic decât cei 100.000 de refugiaţi la acceptarea cărora îndeamnă Tusk. În schimb, ei au convenit la un summit, în iunie, să accepte - doar pe bază voluntară - aproximativ 32.000 de refugiaţi din Siria şi Eritreea, mai puţini decât cei 40.000, la câţi îndemna să fie acceptaţi Comisia Europeană (CE) în mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Numirea lui Andrei Muraru ca ambasador al României în SUA, extrem de criticată. „Este creația infractorului Fenechiu”
-
Vaccinare anti-Covid-19 în România. Maraton la înscrieri pentru imunizarea cu serul Pfizer: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră
-
Arabia Saudită consideră "inacceptabile" concluziile SUA privind asasinarea lui Jamal Khashoggi
-
Coronavirus în România 27 februarie LIVE UPDATE. Peste 3.400 cazuri noi. Numărul pacienţilor de la ATI se apropie de 1000. Bilanţ COVID-19
Orban a respins în mod repetat un sistem de cote şi a insistat din nou, joi, că Ungaria doar îşi îndeplineşte obligaţiile europene prin modul în care se ocupă de miile de imigranţi, care caută să intre în această ţară şi să-şi continue drumul către alte state membre ale Uniunii, în principal către Germania.
"Oamenii din întreaga Europă sunt plini de frică", a declarat el, avertizând că este necesar ca blocul celor 28 de state europene să implementeze reglementările în vigoare cu privire la controlul frontierelor şi azil pentru a-i linişti.
"Nimeni, până acum, nu a fost în stare să ofere vreun sfat bun" în privinţa vreuei alternative, a spus el, adăugând că, poate, Tusk ar avea să-i spună ceva în legătură cu acest număr.
Ungaria a construit un gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia, o ţară care nu este membră UE, într-un efort de a controla afluxul de refugiaţi, o decizie criticată dur de unii dintre partenerii lui Orban.
Tusk a declarat că "nu toată lumea este fană a acţiunilor Ungariei, dar că un lucru este clar, şi anume că Ungaria a acţionat pentru a proteja frontierele UE".
"Ar fi de neiertat ca Europa să se împartă între susţinători ai închiderii simbolizate de gardul Ungariei şi susţinători ai deschiderii totale", a avertizat totodată preşedintele Consiliului european.








Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe