Două cutremure de intensitate mare au avut loc în apropiere de Noua Zeelandă - USGS

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade, urmat de o replică de 6,1 au avut loc duminică seară în Oceanul Pacific, în apropierea Insulelor Fiji, la nord de Noua Zeelandă, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

261 afișări
Imaginea articolului Două cutremure de intensitate mare au avut loc în apropiere de Noua Zeelandă - USGS

Două cutremure de intensitate mare au avut loc în apropiere de Noua Zeelandă - USGS (Imagine: mediafax Foto)

Cutremurul de 6,6 grade a avut loc la ora locală 21.15 (12.15, ora României), la 618 kilometri sub pământ.

Al doilea seism, de 6,1 grade, a avut loc peste 10 minute în aceeaşi zonă, la 851 de kilometri sud de Fiji şi la 538 de kilometri nord-vest de Insula Raoul (Noua Zeelandă).

Centrul de alerte din Pacific nu a emis nicio avertizare de tsunami în urma celor două cutremure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici