Două partide din Italia propun naţionalizarea capitalului Băncii centrale

Mişcarea Cinci Stele, parte a coaliţiei de guvernare de la Roma, şi formaţiunea Fraţii Italiei, au depus un proiect de lege care prevede readucerea în proprietatea statului a Băncii centrale (BankItalia), care are acţionariat privat, informează site-ul cotidianului Il Messaggero.

487 afișări
Imaginea articolului Două partide din Italia propun naţionalizarea capitalului Băncii centrale

Două partide din Italia propun naţionalizarea capitalului Băncii centrale

"Trebuie să atribuim unor subiecte publice proprietatea Băncii Italia", a declarat Giorgia Meloni, liderul partidului Fraţii Italiei (dreapta).

În Comisia de Finanţe a Camerei Deputaţilor a fost depus joi un proiect de lege care prevede reintrarea Băncii centrale sub controlul total al statului. Ideea este împărtăşită de Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), aflată la guvernare alături de Liga Nordului (extremă-dreapta).

"Astăzi, în Comisia de Finanţe a Camerei Deputaţilor a fost depus un proiect de lege privind naţionalizarea Băncii Italiei. Sunt bucuroasă că Mişcarea Cinci Stele a înţeles importanţa propunerii şi sper să obţin şi susţinerea Ligii Nordului", a precizat Giorgia Meloni.

Banca centrală a Italiei are acţionariat privat, dar, potrivit unei decizii a Curţii de Casaţie din 2006, "nu este societate pe acţiuni de drept privat, ci instituţie de drept public".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici