Dragnea, discurs la Congresul socialiştilor europeni de la Madrid: Dreapta foloseşte instituţiile de forţă în România | FOTO, VIDEO

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiştilor europeni, că Dreapta europeană a distrus Europa folosind austeritatea ca motiv, manipularea sau, exemplul României, instituţiile de forţă.

12257 afișări
Imaginea articolului Dragnea, discurs la Congresul socialiştilor europeni de la Madrid: Dreapta foloseşte instituţiile de forţă în România | FOTO, VIDEO

Dragnea ţine un discurs la Madrid, la Congresul PES înainte de europarlamentare

"Ne aflăm aici pentru a discuta despre manifestul pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Acest manifest, document, va schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominaţie a Dreptei care a distrus multe valori, speranţe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european şi stim că Dreapta face orice să ne blocheze. Cred, dar trebuie să le spunem oamenilor modul în are Dreapta europeană a distrus Europa, folosind austeritatea, manipularea sau, cum e în România, instituţiile de forţă ale statului", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la măsurile luate de guvernarea social democraţilor.

"În ultimii ani am auzit cum au vorbit colegii despre salariu minim, creşterea pensiilor, graţie guvernului nostru, salariul a crescut cu peste 50%, pensiile au crescut şi cresc iar în 2020 nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017.Am redus taxele. Cei de dreapta ne-au zis ca aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim salariile că nu sunt bani. Am arătat că se poate", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a adus în discuţie şi drepturile egale pentru cetăţenii din statele membre.

"Nu a fost uşor. Miza alegerilor pentru Parlamentul European e uriaşă, vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinţilor. Împreună cu partidele surori trebuie să restabilim dreptatea. Sunt convins că o putem face. Apărarea democraţiei, dreptuilor cetăţenilor, a unui sistem corect, just sunt linii directoare. (...) Trebuie să restabilim dreptatea. Oricunde în Europa dreapta ne vrea divizaţi, nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, doar noi o putem aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, în care fiecare cetăţean simte că are drepturi egale, nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă. Suntem de partea bună".

Dezbaterea „Un contract de corectitudine”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, apare pe lista celor care vor lua cuvântul, vineri, în cadrul dezbaterii „Un contract de corectitudine”, care are loc între orele 17.30-20.00, la Muzeul Regina Sofia. Alături de preşedintele PSD, la Madrid, se află şi premierul Viorica Dăncilă şi o delegaţie a PES Activists România.

Sâmbătă, la finalul Congresului, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, va fi desemnat candidatul PES pentru şefia instituţiei.

Şi europarlamentarul Maria Grapini a confirmat prezenţa liderului PSD la reuniunea PES de la Madrid şi a infirmat zvonurile care arătau că Dragnea nu va fi invitat.

Cat de important este ca un demnitar ,un om politic sa dea informaţii corecte? Săptămana trecută Victor Ponta spunea că Viorica Dancila şi Liviu Dragnea nu au fost invitaţi la întalnirea de la Madrid a partidului european socialist. Azi aflu că cei doi participa şi chiar vor vorbi! Minciuna are picioare scurte!”, a transmis pe Facebook Grapini.

Congresul va adopta Manifestul PES înainte de alegerile europene din 23-26 mai, se arată în anunţul organizaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici