EasyJet va inspecta aeronavele aflate la sol cu ajutorul dronelor

EasyJet, al doilea mare operator aerian low-cost din Europa, va începe de anul viitor să inspecteze aeronavele aflate la sol cu ajutorul dronelor şi testează fabricarea unor piese de schimb prin imprimare 3D, ca soluţii de menţinere a costurilor la un nivel scăzut.

172 afișări
Imaginea articolului EasyJet va inspecta aeronavele aflate la sol cu ajutorul dronelor

EasyJet va inspecta aeronavele aflate la sol cu ajutorul dronelor (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Compania a reuşit să folosească o dronă pentru inspectarea unuia dintre avioane şi va distribui astfel de roboţi la centrele sale de inginerie, în următoarele 12 luni, relatează Bloomberg. Utilizarea acestei tehnologii are rolul să reducă numărul orelor în care aeronavele stau la sol, a anunţat compania cu sediul în Luton, Anglia.

EasyJet caută soluţii de folosire a tehnologiei pentru reducerea costurilor şi a întârzierilor provocate de problemele mecanice ale aeronavelor. Tehnologiile aflate în lucru includ imprimarea 3D pentru înlocuirea unor componente din cabine precum braţele scaunelor, reducerea timpilor de reparaţie şi a nevoii de spaţii de depozitare.

"Am făcut mari eforturi în domeniul tehnologiei dronelor", a declarat directorul general Carolyn McCall, adăugând că EasyJet continuă să caute inovaţii care să contribuie la administrarea fără probleme a operaţiunilor companiei.

Dronele pot fi utilizate, de exemplu, la identificarea daunelor provocate de fulgere, activitate care poate necesita o zi întreagă de inspecţii. O întârziere de o noapte a unei aeronave poate costa compania până la 15.000 de lire sterline, potrivit EasyJet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici