Embargoul impus de Rusia produselor din UE provoacă victime la grădina zoologică din Moscova - FOTO

Interzicerea importurilor mai multor produse alimentare occidentale, decisă joi de Rusia, a provocat primele victime, animalele de la grădina zoologică din Moscova fiind private de numeroase dintre "delicatesele" din meniul zilnic.

640 afișări
Imaginea articolului Embargoul impus de Rusia produselor din UE provoacă victime la grădina zoologică din Moscova - FOTO

Embargoul impus de Rusia produselor din UE provoacă victime la grădina zoologică din Moscova - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Îngrijitorii de la grădina zoologică din Moscova vor trebui să găsească rapid o altă sursă de aprovizionare pentru legumele olandeze şi merele poloneze, folosite într-o cantitate considerabilă în meniul animalelor.

"În general, foloseam hrană importată din diverse motive, mai ales faptul că este mai puţin scumpă, iar animalele o preferă", a declarat purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice din Moscova, Anna Kaşurovskaia.

"Sunt analizate posibilităţi pentru înlocuirea acestor produse, dar nu va fi uşor", a adăugat ea.

Premierul Dmitri Medvedev a anunţat joi un emabargou asupra mai multor produse alimentare din Uniunea Europeană, Statele Unite, Australia, Canada şi Japonia.

Oficialii ruşi consideră însă că este posibil să fie găsiţi noi furnizori pentru multe dintre produsele europene vizate de embargou, fie în Rusia sau în alte ţări.

Anna Kaşurovskaia s-a declarat însă îngrijorată în legătură cu aprovizionarea grădinii zoologice cu peşte, legume şi fructe proaspete, în special mere şi ţelină.

"Multe dintre animalele de la grădina zoologică mănâncă mere şi importam din Polonia, deoarece sunt mai puţin scumpe şi de bună calitate", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

Grădina zoologică din Moscova are 150 de animale, iar în cursul acestui an va sărbători cea de-a 150-a aniversare, fiind una dintre cele mai vechi din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici