Emmanuel Macron şi Jean Castex reafirmă determinarea Franţei de combatere a terorismului

  • Preşedintele Emmanuel Macron şi premierul Jean Castex reafirmă determinarea Franţei de combatere a terorismului.
  • Emmanuel Macron: "Nu vom ceda deloc în lupta asumată împotriva terorismului islamist".
  • Jean Castex: "Determinarea noastră de a lupta împotriva terorismului sub toate formele acestuia este intactă".
200 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Jean Castex reafirmă determinarea Franţei de combatere a terorismului

Emmanuel Macron şi Jean Castex reafirmă determinarea Franţei de combatere a terorismului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi premierul Jean Castex au reafirmat, vineri, după atacul produs într-o secţie de poliţie situată în apropiere de Paris, determinarea naţiunii franceze de combatere a terorismului, informează cotidianul Le Figaro.
 
"Ea era poliţistă. Stéphanie a fost ucisă în comisariatul în care lucra, în Rambouillet, în zona Yvelines, afectată deja de alte crime. Naţiunea este alături de familie, de colegi şi de forţele de ordine. Nu vom ceda deloc în lupta asumată împotriva terorismului islamist", a declarat Emmanuel Macron, prin Twitter, din avionul cu care se întoarce în Franţa din Ciad, unde a participat la funeraliile preşedintelui Idriss Deby Itno.
 
La rândul său, premierul Jean Castex a declarat că determinarea Franţei în combaterea terorismului rămâne "intactă". "M-am deplasat imediat la faţa locului împreună cu ministrul de Interne pentru a le oferi susţinerea noastră poliţiştilor şi funcţionarilor din comisariat. Determinarea noastră de a lupta împotriva terorismului sub toate formele acestuia este intactă", a afirmat Jean Castex.
 
Ministrul francez de Interne, Gérald Darminin, a declarat că autorul atacului din secţia de poliţie situată în Rambouillet (Yvelines) monitorizase bine locul înainte a de o ataca pe o poliţistă în vârstă de 49 de ani, pe care a ucis-o.
 
Conform postului BFMTV, autorităţile franceze au lansat o serie de percheziţii după atacul comis de un individ în vârstă de 37 de ani, de origine tunisiană, care locuia în Franţa din 2009 şi în ultima perioadă lucra ca şofer la o firmă de curierat.
 
După atac, Ministerul de Interne de la Paris a ordonat aplicarea de măsuri suplimentare de securitate la toate secţiile de Poliţie şi Jandarmerie de pe teritoriul Franţei.
 
Parchetul Naţional Antiterorist s-a autosesizat în cazul atacului comis în secţia de poliţie situată la periferia Parisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici