Erdogan avertizează că Turcia va lansa o nouă operaţiune împotriva miliţiei kurde din Siria

Turcia va lansa o nouă operaţiune împotriva miliţiei kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) din Siria "în următoarele câteva zile", a informat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul postului BBC.

1284 afișări
Imaginea articolului Erdogan avertizează că Turcia va lansa o nouă operaţiune împotriva miliţiei kurde din Siria

Erdogan avertizează că Turcia va lansa o nouă operaţiune împotriva miliţiei kurde din Siria

Operaţiunea, care se va desfăşura pe teritoriul din estul râului Eufrat, riscă declanşarea unei noi dispute cu Statele Unite.

Suportul Washingtonului pentru miliţia kurdă din Siria a dus la tensionarea relaţiilor cu Ankara, care cataloghează YPG ca fiind un grup terorist.

Turcia a lansat două operaţiuni împotriva kurzilor din Siria încă din 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici