FOTO VIDEO  Erupţia vulcanului din La Palma. Aproximativ 7.000 de persoane sunt evacuate de pe insulă. Lava continuă să avanseze

  • Erupţia vulcanului din La Palma continuă să afecteze zonele populate ale insulei.
  • Aproximativ 7.000 de persoane sunt evacuate de pe insulă.
  • În prezent, lava avansează cu 300 de metri pe oră spre ocean.
  • Experţii atrag atenţia că, în momentul în care va ajunge la Atlantic, lava va provoca explozii şi degajări mari de fum şi abur.
1657 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanului din La Palma. Aproximativ 7.000 de persoane sunt evacuate de pe insulă. Lava continuă să avanseze

Sursă FOTO: Hepta

Autorităţile din Palma au precizat că vulcanul a emis deja peste 20.000 de tone de dioxid de sulf. Până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

În urma erupţiei, au fost distruse 320 de construcţii, într-o zonă cunoscută pentru agricultură.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost în La Palma pentru a coordona gestionarea crizei. „Întreaga Spanie este alături de La Palma”, a afirmat acesta.

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt duminică, după mai multe zile în care activitatea seismică a fost în creştere.

La Palma are o populaţie de aproximativ 85.000 de locuitori şi este localizată în Insulele Canare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici