Expert: Dezvoltarea infrastructurii energetice, rutiere şi agricole în China, esenţială pentru stabilizarea PIB-ului

Intensificarea investiţiilor în proiecte de infrastructură energetică, rutieră şi agricolă este esenţială pentru stabilizarea creşterii economice în China, recomandă un expert guvernamental de la Beijing citat de site-ul agenţiei Reuters.

452 afișări
Imaginea articolului Expert: Dezvoltarea infrastructurii energetice, rutiere şi agricole în China, esenţială pentru stabilizarea PIB-ului

Expert: Dezvoltarea infrastructurii energetice, rutiere şi agricole în China, esenţială pentru stabilizarea PIB-ului

"Menţinerea unui ritm relativ ridicat al investiţiilor în infrastructură este esenţială pentru stabilizarea creşterii economice în contextul în care investiţiile în proprietăţi şi în domeniul manufacturier rămân scăzute", explică Yu Bin, şeful Departamentului de cercetări în domeniul macroeconomiei din cadrul Centrului Consiliului de Stat chinez de Studii pentru Dezvoltare.

Potrivit specialistului, China trebuie să accelereze 172 de proiecte pentru hidrocentrale, să amenajeze 53 de milioane de hectare de teren agricol şi să intensifice investiţiile în reţeaua rutieră.

Recomandările au fost prezentate cu o zi înainte ca Guvernul comunist de la Beijing să prezinte evoluţiile economice ale PIB-ului în trimestrul III. Potrivit unor surse, Guvernul va anunţa că rata creşterii economice a scăzut, în perioada iulie - septembrie, la nivelul de sub 7%, pentru prima dată de la izbucnirea crizei financiare globale.

Premierul Li Keqiang a declarat sâmbătă că, pe fondul ritmului lent al relansării economice la nivel global, atingerea unei creşteri a PIB-ului de 7% "nu este un lucru uşor".

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a admis existenţa "unor preocupări" privind situaţia economiei, încercând să le atenueze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici