Facebook, eforturi în creştere pentru combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru PE. Ce plănuieşte Mark Zuckerberg

Facebook plănuieşte să intensifice eforturile privin combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, au anunţat luni reprezentanţii companiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

427 afișări
Imaginea articolului Facebook, eforturi în creştere pentru combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru PE. Ce plănuieşte Mark Zuckerberg

Facebook, eforturi în creştere pentru combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru PE. Ce plănuieşte compania

Compania se află sub presiune încă de la alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Luna trecută, UE a acuzat Google, Facebook şi Twitter că nu au depus suficient efort pentru a combate ştirile false înainte de alegerile europene.

Luni, Facebook a anunţat că va deschide un centru operaţional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători şi experţi în ceea ce priveşte politicile, acesta urmând să fie coordonat cu organizaţii externe.

Facebook a mai informat că va începe un parteneriat cu agenţia DPA, pentru a ajuta la verificarea acurateţii postărilor.

Problema dezinformării a devenit proeminentă după ce agenţiile de informaţii din SUA au stabilit că Rusia a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici