O farmacie din China a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut preţul la măştile sanitare

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut preţul la măşti sanitare în contextul în care China se confruntă cu epidemie majoră cu un nou coronavirus, au anunţat autorităţile municipale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1211 afișări
Imaginea articolului O farmacie din China a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut preţul la măştile sanitare

O farmacie din China a fost amendată cu aproape 500.000 de dolari după ce a crescut preţul la măşti sanitare

Farmacia a crescut preţul măştilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de şase ori faţă preţul online, de doar 143 (20 de dolari).

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a preţurilor.

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măşti sanitate de calitate proastă.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educaţiei din China a anunţat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru şcolar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autorităţile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanţa de Anul Nou Lunar, care iniţial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populaţie şi să ţină sub control epidemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
boli,
epidemie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici