FBI prezintă dosarul a 14 români acuzaţi de fraudă pe Internet în Statele Unite

Poliţia federală americană prezintă dosarul a 14 români acuzaţi de conspiraţie, fraudă şi furt de identitate, dintre care trei au fost extrădaţi în Statele Unite luna aceasta, pentru infracţiuni comise într-o amplă operaţiune de "phishing" (înşelăciune) pe Internet, anunţă FBI într-un comunicat.

825 afișări
Imaginea articolului FBI prezintă dosarul a 14 români acuzaţi de fraudă pe Internet în Statele Unite

FBI prezintă dosarul a 14 români acuzaţi de fraudă pe Internet în Statele Unite (Imagine: Shutterstock)

Rechizitoriul îi vizează pe Ciprian Dumitru Tudor, Mihai Cristian Dumitru, Bogdan Boceanu, Bogdan-Mircea Stoica, Octavian Fudulu, Iulian Şchiopu, Răzvan Leopold Schiba, Dragoş Răzvan Davidescu, Andrei Bolovan, Laurenţiu Cristian Buşcă, Gabriel Sain, Dragoş Nicolae Drăghici, Ştefan Sorin Ilinca şi Mihai Alexandru Didu, toţi cetăţeni români, precizează comunicatul FBI.

Potrivit rechizitoriului, unul sau mai mulţi dintre inculpaţi au trimis în 2005 un e-mail nesolicitat către o serie de persoane, pretinzând că ar fi din partea People's Bank din Connecticut.

Românii au fost inculpaţi la 18 ianuarie 2007 de un mare juriu din New Haven, iar la 10 noiembrie 2010 un alt mare juriu a modificat rechizitoriul. De asemenea, la începutul acestei luni, trei dintre acuzaţi au fost extrădaţi din România în Statele Unite, anunţă FBI.

Participanţii la o operaţiune de "phishing" utilizează Internetul, pentru ca prin fraudă şi înşelăciune să obţină informaţii financiare personale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici