Femeia care îl acuză pe Brett Kavanaugh de abuz sexual doreşte o investigaţie a FBI înainte de a depune mărturie

Femeia care îl acuză pe candidatul la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie a SUA, Brett Kavanaugh, de agresiune sexuală, declară că FBI ar trebui să investigheze incidentul înainte ca senatorii să înceapă audierile în acest caz, transmit Reuters şi CNN.

599 afișări
Imaginea articolului Femeia care îl acuză pe Brett Kavanaugh de abuz sexual doreşte o investigaţie a FBI înainte de a depune mărturie

Femeia ce îl acuză pe Brett Kavanaugh de abuz sexual doreşte investigaţia FBI înainte de a depune mărturie

Christine Blasey Ford, profesoară universitară din California, l-a acuzat pe Kavanaugh că a atacat-o în 1982, când au fost colegi de liceu, acuzaţii pe care Kavanaugh le-a numit "complet false".

Comisia Juridică al Senatului, care supraveghează nominalizarea, a convocat luni o audiere pentru a examina această chestiune, iar Casa Albă a spus că Kavanaugh este gata să depună mărturie.

"Nimic de substanţă şi nimic legitim nu se poate întâmpla până luni", a declarat Lisa Banks, avocata lui Ford, pentru CNN.

Într-o scrisoare către preşedintele comisiei, senatorul republican Chuck Grassley, avocaţii lui Ford au transmis că o anchetă a FBI ar trebui să aibă loc înainte de orice mărturie. O copie a scrisorii a fost postată pe site-ul CNN.

Democraţii, care s-au opus deja nominalizării, au căutat de asemenea o investigaţie a FBI, cerere pe care republicanii au respins.-o Trump şi alţi republicani au spus că nu cred că FBI trebuie să fie implicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici