Fenomen rar în Los Angeles: cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona

Este un fenomen rar care a provocat pagube importante, au anunţat autorităţile, potrivit CNN.

352 afișări
Imaginea articolului Fenomen rar în Los Angeles: cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona

Imagine de arhivă

Zona Los Angeles a fost lovită de o tornadă rară, cea mai puternică care a apărut în regiune din 1983. Cel puţin o persoană a fost rănită miercuri după ce tornada a ajuns într-un oraş situat la sud-est de Los Angeles, au declarat oficialii locali.

Serviciul Naţional de Meteorologie a confirmat că tornada „a ajuns pentru scurt timp” într-un parc industrial şi într-un depozit din oraşul Montebello. Specialiştii au stabilit că vântul a ajuns la 110 mph.

Furtuna a avariat cel puţin 17 de clădiri, 11 atât de grav încât pompierii le-au considerat prea periculoase pentru a fi utilizate.

Tornadele sunt rare în California, fiind în medie 10 pe an. Cele mai multe sunt mici şi de scurtă durată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
los angeles,
tornadă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici