Formaţiunea politică Fidesz intenţionează să rămână în PPE

Formaţiunea politică Fidesz, condusă de premierul Ungariei, Viktor Orban, vrea să rămână în Partidul Popular European (PPE), în pofida presiunii din UE privind excluderea partidului de dreapta, se arată într-un comunicat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

412 afișări
Imaginea articolului Formaţiunea politică Fidesz intenţionează să rămână în PPE

Formaţiunea politică Fidesz intenţionează să rămână în PPE

Relaţiile între Viktor Orban şi Bruxelles au devenit tensionate pe fondul poziţiei Ungariei privind imigraţia.

PPE a informat luni că a primit cereri de la 12 partide membre, din nouă ţări UE, care cer exluderea partidului Fidesz.

"Există în desfăşurare o etapă în cadrul Partidului Popular European, care are ca temă problema imigraţiei", se arată într-un comunicat al formaţiunii Fidesz.

"Suntem pregătiţi pentru dezbatere şi să ne reprezentăm poziţia. Fidesz nu vrea să părăească Partidul Popular European. Scopul nostru este acela de a ajuta perspectiva anti-imigraţie să prindă putere în cadrul PPE", se mai arată în comunicat.

Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE. De asemenea, Viktor Orbán a declarat că UE "nu a învăţat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani şi vrea să aducă chiar mai mulţi imigranţi în Europa".

Comisia Europeană a acuzat Guvernul Viktor Orbán de lansarea unei campanii electorale "şocante" şi a unei "teorii a conspiraţiei ridicole" după campania în care au fost folosite afişe electorale în care Jean-Claude Juncker era prezentat alături de activistul politic şi miliardarul american George Soros.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici