Fost secretar american: "sancţiunile actuale împotriva Rusiei nu sunt eficiente"

Fostul secretar al Trezoreriei, Larry Summers, a spus că plafoanele de preţ pentru energia rusă ar trebui întărite pentru a maximiza impactul sancţiunilor asupra ţării, pe măsură ce războiul se prelungeşte.

1150 afișări
Imaginea articolului Fost secretar american: "sancţiunile actuale împotriva Rusiei nu sunt eficiente"

Wikipedia Commons

Fostul preşedinte al Universităţii Harvard a declarat duminică că sancţiunile economice împotriva Rusiei nu au fost puternice, deoarece ţările care reprezintă o parte semnificativă din PIB-ul mondial, precum China, India şi Turcia, nu au participat la sancţionarea agresorului. 

Economia Rusiei este programată să crească cu 0,3% în acest an, a raportat FMI , mai bine decât Marea Britanie sau Germania, în ciuda sancţiunilor şi a rezervelor îngheţate ale băncilor centrale.

Comerţul cu vecinii Rusiei „a crescut considerabil în ultimul an, ceea ce sugerează că aceştia servesc drept staţie de trecere pentru mărfuri”, a spus Summers.

Summers a spus că conflictul a devenit acum un „război de uzură”, adică o strategie militară în care o parte încearcă să o uzeze pe cealaltă până la epuizare.

Modul de a câştiga aspectul economic al acestui lucru, a spus Summers, este de a sprijini economia Ucrainei, care are oraşe bombardate şi milioane de oameni aflaţi în sărăcie. 

Activele ruseşti ar trebui să fie sursa finală pentru a plăti factura pentru reconstrucţia Ucrainei, a spus Summers pentru CNN Business

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici