Criza din Venezuela. Fostul şef al serviciul de informaţii, înlocuit recent de Maduro: Ar trebui „construit un nou stat”

Fostul şef al serviciului de informaţii din Venezuela (SEBIN), care a fost înlocuit săptămâna trecută după o tentativă de revoltă militară împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, le-a cerut joi venezuelenilor să construiască un nou stat şi să combată corupţia, relatează Reuters.

1231 afișări
Imaginea articolului Criza din Venezuela. Fostul şef al serviciul de informaţii, înlocuit recent de Maduro: Ar trebui „construit un nou stat”

Fostul şef al SEBIN, serviciul de informaţii din Venezuela: Ar trebui „construit un nou stat”

În prima sa apariţie publică, după ce Maduro l-a înlocuit pe 30 aprilie, Manuel Christopher a spus că venezuelenii "merită o ţară mai bună", potrivit unui videoclip al lui Christopher postat pe Twitter de către televiziunea venezueleană NTN24.

După revolta împotriva lui Maduro, fostul şef al Sebin, Manuel Ricardo Figuera Cristopher s-a adresat ţării sale din exil şi a criticat faptul că se încearcă să "se dea vina pe lume“ de ceea ce se întâmplă în Venezuela.

Cristopher Figuera a declarat: "Trebuie să te opreşti să mai acuzi lumea întreagă pentru nefericirea ţării noastre şi să ceri şi mai multe sacrificii populaţiei, în timp ce unii conducători care au făcut avere au plasat totul în străinătate".

El a asigurat, de asemenea, că i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să ridice sancţiunile impuse Venezuelei, însă acesta i-a răspuns "că el ar face-o, dar atunci când va exista o altă administraţie".

Trebuie amintit că fostul şef al SEBIN a devenit primul funcţionar căruia Statele Unite i-au retras sancţiunile după ce a decis să părăsească regimul Maduro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici