Franţa îl acuză pe Vladimir Putin de revizionism. Ministrul de Externe: Este "negarea" suveranităţii Ucrainei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a adoptat o concepţie de revizionism, ajungând la "negarea" suveranităţii naţiunii ucrainene, acuză ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, constatând că liderul de la Kremlin şi-a pierdut credibilitatea pe plan internaţional.

970 afișări
Imaginea articolului Franţa îl acuză pe Vladimir Putin de revizionism. Ministrul de Externe: Este "negarea" suveranităţii Ucrainei

"Preşedintele Putin, prin discursul său, a declarat, într-o anumită măsură, negarea Ucrainei ca stat suveran. Suntem într-o etapă de revizionism, regăsim spaţii vechi şi reinventăm istoria", a afirmat Jean-Yves Le Drian, într-o conferinţă de presă organizată la Berlin alături de Annalena Baerbock, ministrul german de Externe.

"La modul general, Putin nu răspunde angajamentelor asumate, nici în public, nici în privat, nici cu preşedintele Emmanuel Macron, nici cu Olaf Scholz, cancelarul german. Atunci când şi cum să îl credem pe Putin pe cuvânt? Nu ştiu dacă ştie cineva răspunsul", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Vladimir Putin "nu mai onorează semnătura Rusiei. Acum nu mai există reguli privind stabilitatea şi securitatea Europei. Instrumenlete, tratatele, actele juridice care asigurau stabilitatea Europei sunt toate desuete", a afirmat, marţi seară, Jean-Yves Le Drian.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis luni recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice. "Ucraina modernă a fost creată în totalitate de Rusia, mai exact de Rusia bolşevică şi comunistă. Acest proces a început imediat după Revoluţia din 1917. Ucraina nu este doar un stat vecin, ci este o parte a istoriei şi culturii noastre, sunt prietenii noştri, membri ai familiilor noastre. Membrii acestor teritorii erau numiţi în trecut ruşi. Este un fapt istoric că Ucraina modernă este rezultatul politicilor sovietice al căror autor şi arhitect a fost Lenin. Aceste lucruri pot fi verificate în arhive. Ulterior, înaintea celui de-al II-lea Război Mondial, Stalin a anexat-o la URSS şi a transferat Ucrainei unele teritorii care anterior aparţinuseră Poloniei, României şi Ungariei. Iar, în 1954, din anumite motive, Hruşciov a preluat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. În acest fel s-a format Ucraina sovietică", a afirmat Vladimir Putin, conform CNN şi agenţiei RIA Novosti. "Ucraina nu a avut niciodată o statalitate autentică, ci a copiat un model. Au copiat modele străine care nu corespund intereselor ucrainenilor", a subliniat Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici