Franţa: O grupare de trafic de droguri şi spălare de bani cu legături în Premier League, anihilată

Poliţia franceză a anihilat, în cadrul unei operaţiuni vaste în regiunea Dordogne, în Franţa, o grupare infracţională britanică din domeniul traficului de droguri şi spălării de bani, care ar putea avea legături cu transferuri în Premier League, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

123 afișări
Imaginea articolului Franţa: O grupare de trafic de droguri şi spălare de bani cu legături în Premier League, anihilată

Franţa: O grupare de trafic de droguri şi spălare de bani cu legături în Premier League, anihilată

Poliţişti francezi şi britanici au efectuat percheziţii la o serie de proprietăţi luxoase din două localităţi franceze, preferate de imigranţi britanici. Ei au descoperit aici droguri, sume importante de bani în lire sterline şi automobile de lux, între care mărcile Aston Martin DB9 şi Mercedes SLK. Au fost arestate cel puţin patru persoane, toate britanice, care au declarat că au hotărât să se mute în Franţa "pentru viaţa bună", potrivit unui investigator.

Unul dintre cei arestaţi a declarat că era plătit în mod regulat pentru munca sa alături de agenţi de transferuri în fotbal, cu sediul în Marea Britanie. Această anchetă a fost lansată în mai 2009, când unul dintre acuzaţi, prezentat ca Stephen C., a fost arestat la bordul unui automobil, călătorind dinspre Narbonne, pe coasta de sud, către oraşul Toulouse, în sud-vest.

Poliţia a găsit o jumătate de milion în bancnote de lire sterline (peste 553.000 de euro), într-un compartiment ascuns în portbagajul Mercedesului acestuia, dar şi urme de cocaină. Englezul a fost plasat sub supraveghere, iar poliţia a stabilit că acesta a efectuat cel puţin 20 de călătorii "suspecte", furnizând bani în toată Europa. Cocaina se presupune că era livrată din Spania, după ce sosea aici cu nave din Africa, potrivit poliţiei.

Dar există, de asemenea, acuzaţii potrivit cărora o parte din bani au legătură cu agenţi sau părţi implicate, dar nereglementate, în domeniul transferului de fotbalişti. "Ne-a declarat că toţi banii provin de la transferuri de fotbalişti profesionişti în Anglia", a declarat anchetatorul citat. "Cei arestaţi au spus că au legături cu nume mari din lumea fotbalului" din Marea Britanie, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici