Franţa raportează 2.606 decese cauzate de coronavirus

Autorităţile franceze din domeniul sănătăţii au raportat 292 de noi decese cauzate de coronavirus, duminică, în creştere cu 13% faţă de ziua precedentă şi ducând totalul la 2.606 de morţi, în timp ce guvernul încearcă să reducă presiunea asupra spitalelor suprasolicitate din estul ţării, potrivit Reuters.

460 afișări
Imaginea articolului Franţa raportează 2.606 decese cauzate de coronavirus

Franţa raportează 2.606 de decese cauzate de coronavirus

Numărătoarea zilnică a Guvernului are în vedere doar persoanele care mor în spitale, dar autorităţile spun că vor putea colecta date despre decesele din azilele de bătrâni începând de săptămâna viitoare, ceea ce poate duce la o creştere semnificativă a deceselor.
 
Regiunea Grand Est a fost prima din Franţa care a fost lovită de un val de infecţii cu coronavirus care s-a mutat rapid spre vest pentru a cuprinde regiunea Parisului, unde spitalele adaugă cu disperare paturi de terapie intensivă pentru a face faţă fluxului mare de pacienţi

Trenurile special adaptate au transportat 36 de pacienţi în regiunea Nouvelle-Acquitaine din sud-vest, unde o linie de ambulanţe aşteptau în faţa gării din Bordeaux.

„Avem nevoie urgentă să reducem suprapopularea din unităţile de terapie intensivă din regiune, pentru că trebuie să rămânem cu un pas înainte”, a declarat pentru radio RTL, Francois Braun, şeful paramedicilor SAMU.

Spitalele sunt obligate să adauge unităţi de terapie intensivă, uneori scoţând ventilatoarele din sălile de operaţie, în timp ce construiesc unităţi improvizate. Studenţii la mediicnă sunt incluşi în sistemul de sănătate şi medicii pensionari se întorc în secţii pentru a suplini lipsa de personal medical.

Numărul de cazuri cunoscute de infecţie a crescut duminică la 40,174, de la 37,575 o zi mai devreme, a declarat Jerome Salomon, şeful agenţiei de sănătate publică din Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici