Franţa şi China au încheiat acorduri comerciale de 18 miliarde de euro

Companiile franceze au încheiat acorduri în valoare de 18 miliarde de euro cu China, în timpul vizitei preşedintelui Xi Jinping la Paris, care se va încheia joi cu un dineu organizat în onoarea sa la Versailles.

218 afișări
Imaginea articolului Franţa şi China au încheiat acorduri comerciale de 18 miliarde de euro

Franţa şi China au încheiat acorduri comerciale de 18 miliarde de euro

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat, după întâlnirea cu omologul său Xi Jinping de la Palatul Elysee, că au fost încheiate 50 de contracte, care vor crea mii de locuri de muncă, inclusiv în industria auto franceză, relatează France24.

Între contractele semnate, producătorul auto chinez Dongfeng şi PSA Peugeot Citroen au oficializat un acord prin care compania din China cumpără o participaţie de 14% la grupul francez, pentru 800 de milioane de euro, potrivit Euronews.

Cele două companii vor extinde un parteneriat deja existent pe pieţele din Asia de Sud-Est.

Acordurile bilaterale includ şi un contract pe 10 ani prin care Airbus va continua să asambleze avioane A320 în oraşul Tianjin, până în 2025.

China va cumpăra 70 de noi avioane Airbus, în valoare de 10,2 miliarde de dolari. Contractele din industria aviatică sunt vitale pentru Franţa, reprezentând circa 29% din exporturile în China.

Un dineu fastuos, care va avea loc la Versailles, va marca joi încheierea vizitei preşedintelui Xi Jinping în Franţa.

În ultimii câţiva ani, Franţa s-a concentrat pe pieţele răsăritene pentru stimularea creşterii economice, încheind contracte de miliarde de euro cu ţări precum Qatar, Emiratele Arabe Unite şi China.

Liderul chinez Xi Jinping, pe de altă parte, este interesat de noi contracte în Europa, el aflându-se în prima sa vizită pe continent de la preluarea funcţiei de preşedinte.

El a vizitat deja Olanda şi Belgia, urmând să plece şi în Germania, cel mai activ partener comercial european al Chinei.

Xi Jinping este însoţit de o delegaţie formată din 200 de oameni de afaceri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici