Furnizori polonezi implicaţi în scandalul cărnii de cal în Germania

Carnea de cal descoperită în conserve de gulaş cu carne de vită, retrase de la vânzare în Germania de reţeaua de supermarketuri cu preţ redus Aldi, provine de la un furnizor din Polonia, scrie săptămânalul Der Spiegel în ediţia de duminică, citând oficiali europeni.

448 afișări
Imaginea articolului Furnizori polonezi implicaţi în scandalul cărnii de cal în Germania

Furnizori polonezi implicaţi în scandalul cărnii de cal în Germania (Imagine: Shutterstock)

Conservele au fost produse de către societatea germană Dreistern Konserven, care cumpără carne printr-un intermediar de la firma poloneză Mipol, potrivit Der Spiegel.

Dreistern Konserven recunoaşte, pe site, că urme de ADN de cal au fost depistate în produsele sale, dar insistă că ea este doar o firmă de procesare.

"Dreistern nu este implicată nici în abatorizare, nici în tranşarea cărnii. Noi cumpărărm carne deja tocată, proaspătă sau congelată, doar de la prestatori certificaţi", se arată pe site.

Aproape 50.000 de cutii de conserve de gulaş au fost livrate Aldi, potrivit Der Spiegel, care citează Sistemul european de alertare pentru produse alimentare (RASFF).

Alt furnizor neidentificat din nordul Poloniei a livat peste 20 de tone de carne, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, societăţii germane Vossko, printr-un intermediar danez, afirmă, pe de altă parte, Der Spiegel.

Vossko era furnizorul societăţii Hilcona, cu sediul în Liechtenstein, care alimenta, la rândul său, societatea germană ce fabrică "tortelloni din carne de vită" ce conţineau carne de cal, retraşi de la vânzare de către reţeaua de distribuţie cu preţuri reduse Lidl în Germania şi Austria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici