G7 şi ţări din zona Golfului Persic vor oferi ONU 1,8 miliarde de dolari pentru ajutarea refugiaţilor

Ţările puternic industrializate din Grupul G7 şi unele state din zona Golfului Persic au promis 1,8 miliarde de dolari agenţiilor ONU care gestionează criza refugiaţilor din Orientul Mijlociu, informează site-ul agenţiei DPA.

295 afișări
Imaginea articolului G7 şi ţări din zona Golfului Persic vor oferi ONU 1,8 miliarde de dolari pentru ajutarea refugiaţilor

G7 şi ţări din zona Golfului Persic vor oferi ONU 1,8 miliarde de dolari pentru ajutarea refugiaţilor (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut cu ocazia Adunării Generale ONU, după ce secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a avertizat că bugetul pentru operaţiuni umanitare este limitat.

Banii vor ajunge la Agenţia ONU pentru Refugiaţi şi la Programul Alimentar Mondial, a declarat Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care deţine în prezent preşedinţia G7.

O parte din fonduri vor fi donate ţărilor care se confruntă cu un număr mare de refugiaţi - Turcia, Liban şi Iordania, a spus Steinmeier.

"În actualul context, comunitatea internaţională are obligaţia de a se asigura că situaţia nu se agravează", a argumentat şeful diplomaţiei germane.

Din organizaţia G7 fac parte Marea Britanie, Canada, Germania, Franţa, Italia, Japonia şi Statele Unite.

În afară de G7, la efortul financiar vor contribui Kuwait, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici