GALERIE FOTO Un bloc de 13 etaje a fost lovit într-un atac aerian în Fâşia Gaza

  • Un bloc rezidenţial cu 13 etaje din Fâşia Gaza a fost lovit de un atac aerian israelian marţi seară şi, la scurt timp, s-a prăbuşit, au spus martorii, citaţi de Reuters.
  • Atacul vine pe fondul unei creşteri a luptelor dintre grupurile islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic şi statul Israel.
  • Turnul găzduieşte un birou care este folosit de conducerea politică a Hamas, conducătorii islamişti din Gaza.
8762 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Un bloc de 13 etaje a fost lovit într-un atac aerian în Fâşia Gaza

Sursa foto: profimedia

Locuitorii turnului şi oamenii care locuiau în apropiere au fost avertizaţi să evacueze zona cu aproximativ o oră înainte de atacul aerian, potrivit martorilor. Nu a fost clar imediat dacă clădirea a fost complet evacuată sau dacă au existată victime.

Creşte bilanţul deceselor în atacurile din ultimele ore

Cel puţin două persoane au murit, iar alte aproximativ 80 au fost rănite, în Israel, în urma atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza, iar în raidurile aeriene israeliene efectuate asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza au fost ucişi trei lideri ai grupurilor islamiste.

Grupurile islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au lansat aproximativ 400 de rachete asupra Israelului în ultimele 24 de ore, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Două femei au fost ucise în oraşul israelian Ashkelon, anunţă autorităţile israeliene, conform cotidianului The Jerusalem Post. Alte aproximativ 80 de persoane au fost rănite în atacurile lansate de grupuri islamiste asupra oraşelor israeliene Ashkelon şi Ashdod.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza vor fi intensificate.

Trei lideri ai grupului terorist Jihadul Islamic au fost ucişi în raidurile aeriene israeliene efectuate în Fâşia Gaza. Organizaţia islamistă a confirmat moartea militanţilor Sameh Fahim Al-Mamlouk, Kamal Tayseer Qureiqa şi Muhammad Yahya Abu Al-Atta.

Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza a raportat 23 de morţi, inclusiv nouă minori, şi 107 răniţi, în urma raidurilor israeliene. Armata israeliană anunţă că 15 dintre persoanele ucise în Fâşia Gaza erau militanţi islamişti care se pregăteau să lanseze rachete. Hidai Zillberman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, afirmă că unele dintre persoanele decedate în Fâşia Gaza au fost victimele rachetelor lansate de grupuri islamiste, nu victimele raidurilor aeriene efectuate de Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici