George H.W. Bush, protagonistul unui documentar realizat de HBO

Fostul preşedinte american George H.W. Bush, care a refuzat întotdeauna să îşi scrie memoriile, a acceptat să prezinte povestea vieţii şi a carierei sale într-un documentar realizat de postul HBO, ce va fi difuzat pe micile ecrane în luna iunie

130 afișări
Imaginea articolului George H.W. Bush, protagonistul unui documentar realizat de HBO

George H.W. Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii postului HBO au anunţat, joi, că noul documentar, intitulat "41", va prezenta aspecte importante din timpul mandatului prezidenţial al lui Bush, cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Fostul preşedinte va vorbi şi despre copilăria, familia şi viaţa sa profesională, începută ca aviator în Al Doilea Război Mondial şi continuată apoi cu funcţii importante: director al CIA, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Statelor Unite.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a 17 luni de filmări, ce au avut loc la Kennebunkport, reşedinţa de vară pe care familia Bush o deţine în statul Maine, şi în reşedinţa principală din statul Texas. Filmul va fi difuzat pe 14 iunie, la două zile după ce fostul preşedinte american va fi împlinit vârsta de 88 de ani.

Reprezentanţii postului HBO au spus că Bush şi-a dat acordul pentru acest documentar după ce s-a întâlnit şi a discutat cu scenaristul şi regizorul Jeffrey Roth şi a văzut documentarul acestuia "The Wonder of It All", un film despre astronauţii din misiunea Apollo.

Documentarul "41" este produs de Jerry Weintraub, prieten apropiat de mulţi ani al familiei Bush.

George H.W. Bush a fost preşedinte al Statelor Unite între anii 1989 şi 1993. Deşi a lansat deja un volum sub forma unei colecţii de scrisori şi note extrase din jurnalul său, în 1999, a refuzat să îşi scrie autobiografia sau un volum de memorii despre anii în care a ocupat funcţia de preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici