"Motorul UE" îşi revine: Germania a înregistrat o creştere economică de 8,5% în trimestrul al treilea din 2020

  • Germania a avut o creştere economică de 8,5% în trimestrul al treilea din 2020
  • Economia germană ar putea stagna în trimestrul al patrulea, din cauza noilor restricţii
  • Germania va avea o scădere de 5,1% în 2020, urmată de o creştere de 3,7% în 2021
778 afișări
Imaginea articolului "Motorul UE" îşi revine: Germania a înregistrat o creştere economică de 8,5% în trimestrul al treilea din 2020

Germania a înregistrat o creştere economică de 8,5% în trimestrul al treilea din 2020. Avertismentul Bundesbank pentru ultimul trimestru

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de 8,5% în trimestrul al treilea al anului 2020, a anunţat marţi Oficiul german pentru Statistică, citat de publicaţia Der Spiegel.

Experţii guvernamentali germani estimau o creştere de 8,2% în trimestrul al treilea, dar PIB-ul a depăşit aşteptările, înregistrând o creştere de 8,5% în intervalul iulie-septembrie.

Astfel, potrivit Oficiului german pentru Statistică, relansarea economică a Germaniei are traiectoria unui grafic în formă de V, nu de U, cu o redresare rapidă.

În trimestrul al doilea al anului 2020, economia Germaniei înregistrase o scădere de 9,8%, în contextul perturbărilor suferite de activităţile economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) avertizează că, în contextul noilor restricţii antiepidemice, economia Germaniei "ar putea stagna sau chiar ar putea scădea" în ultimul trimestru din 2020.

În total, pentru anul 2020, economia Germaniei ar putea înregistra o scădere de 5,1%, iar estimările pentru 2021 indică o creştere de 3,7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici