Germania acordă ajutoare financiare germanilor din România, în 2013

Germania va acorda, în acest an, ajutoare financiare de peste trei milioane de euro minorităţii germane din România pentru derularea unor proiecte economice, sociale şi culturale.

439 afișări
Imaginea articolului Germania acordă ajutoare financiare germanilor din România, în 2013

Germania acordă ajutoare financiare germanilor din România, în 2013 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

La Sibiu au avut loc, luni, lucrările celei de-a XVI-a reuniuni a Comisiei mixte guvernamentale Româno-Germane pentru probleme ale etnicilor germani din România, conduse de Christoph Bergner, secretar de stat în Ministerul de Interne al Republicii Federale Germania şi însărcinat pentru probleme ale emigranţilor şi minorităţilor naţionale din partea Guvernului Federal German, co-preşedinte al părţii germane şi George Ciamba, secretar de stat MAE, co-preşedinte al părţii române.

La finalul lucrărilor, cei doi preşedinţi ai Comisiei au anunţat, într-o conferinţă de presă, că Germania va acorda, în acest an, ajutoare financiare minorităţii germane din România în valoare de peste trei milioane de euro.

Potrivit datelor oferite de cei doi oficiali, Ministerul Federal de Interne va pune la dispoziţie suma de 1,716 milioane de euro, la care se adaugă "mijloace financiare provenitre din rambursări de împrumuturi pentru promovarea economică“ în valoare de 1,457 milioane euro.

Banii vor fi utilizaţi de către asociaţii, organizaţii şi azile ale minorităţii germane din România pentru derularea unor proiecte economice, sociale şi culturale pe toată durata anului 2013.

George Ciamba a anunţat, de asemenea, că Guvernul României va aloca suma de 6,52 milioane de lei pentru minoritatea germană din România. Banii vor ajunge la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru proiecte culturale şi administrative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici