Germania exclude furnizarea de arme către Ucraina, dar ia în considerare să trimită trupe în Lituania

  • Germania ia în considerare desfăşurarea de trupe suplimentare în Lituania, a declarat ministrul apărării, Christine Lambrecht, în timp ce tensiunile rămân ridicate din cauza consolidării militare a Rusiei în apropierea Ucrainei.
  • Într-un interviu acordat agenţiei de presă Funke, Lambrecht a declarat că Germania "are deja o contribuţie importantă în Lituania" prin conducerea unui grup de luptă NATO.
2575 afișări
Imaginea articolului Germania exclude furnizarea de arme către Ucraina, dar ia în considerare să trimită trupe în Lituania

"Ca o chestiune de principiu, sunt disponibile trupe suplimentare ca întăriri şi suntem în discuţii cu Lituania în acest moment pentru a afla ce anume ar avea sens în această privinţă", a spus ministrul apărării, potrivit Reuters.

Rusia a negat că ar intenţiona să invadeze Ucraina, dar are zeci de mii de soldaţi în apropierea graniţelor vecinului său, ceea ce a determinat Statele Unite să trimită aproximativ 3.000 de soldaţi suplimentari pentru a consolida flancul estic al NATO în România şi Polonia. Primele dintre aceste trupe americane au sosit sâmbătă la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei.

NATO a desfăşurat deja patru unităţi multinaţionale de luptă cu aproximativ 5.000 de soldaţi în total în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia. Acestea au fost trimise acolo ca răspuns la anexarea de către Moscova a regiunii Crimeea din Ucraina în 2014.

Aceste aşa-numite grupuri de luptă NATO, conduse de Statele Unite, Germania, Canada şi Marea Britanie, sunt menite să întârzie un atac în regiune şi să câştige timp pentru ca trupe suplimentare ale NATO să ajungă pe linia frontului.

Doi oficiali americani au declarat sâmbătă că Rusia are la faţa locului aproximativ 70% din puterea de luptă necesară pentru o invazie la scară largă a Ucrainei.

Lambrecht a exclus din nou posibilitatea de a furniza arme Kievului, după ce ambasada Ucrainei în Germania a trimis o listă cu solicitări specifice ministerelor de Externe şi de Apărare de la Berlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici